Kaski-info

Juhlakaski 2018

 

Kaskenpolton jälkitunnelmat

 

PDF iconJuhlakaskiohjeistus 2018.pdf

 

Kaski toukokuu

Kuvassa on Metsähallituksen, Luonnovarakeskuksen ja Metsähistorian Seuran väkeä Suomi 100-juhlakaskella toukokuun 2017 viimeisenä päivänä. Etualalla palokuja. Tervetuloa juhlatalkooseen! Ilmoitautumisohjeet ohessa.

 

PADASJOEN KASKEN POLTTO MAANANTAINA 18.6.

Metsäpaloindeksi on muuttunut. Näin Padasjoen kaski on poltettavissa, mikäli tuuliolot sen mahdollistavat. Sopivaksi päiväksi on harkittu ja päätetty maanantai 18.6. Ohjeistus pysyy muuten entisellään ja kaski sytytetään n. kello 12. Polttamiseen osallistujia pyydetään tulemaan paikalle kello 11.00, jolloin käydään yhteisesti läpi polttamiseen liittyvät toimet. Tuulisuus voi tosin edelleen vaikuttaa ajankohtaan, joten pyydämme seuraamaan tiedotustamme. Parhaimmat kiitoksemme ilmoitauttumisestanne polttamiseen sekä kärsivällisyydestänne, jolla olette jaksaneet odottaa kaskenpolttoa kanssamme. Pyydämme myös ilmoittamaan, mikäli on tiedossa muutoksia osallistumisessanne. Ja edelleen voi kertoa tuttaville mahdollisuudesta osallistua ainutlaatuiseen tapahtumaan.

--------------------

Kaskenpolttoon ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Heitä on jo joukko ilmoittautuneita, mutta lisää sopii, tervetuloa. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus kokea esi-isien tärkeä työ.

Sää voi olla kuuma ja kaski palaessaan on hyvin kuuma, joten polttamiseen tulijoiden pitää varata runsaasti juotavaa mukaansa, vaikka alueella onkin vettä saatavilla. Näillä helteillä voi suositella vichyvesityyppistä juotavaa. Myös eväitä kannattaa varata harkintansa mukaan. Itse kunkin käytössä oleva aika on jokaisen oma asia, mutta toivomme, että voi varata asiaan muutaman tunnin. 

Tarkoitus on, että työrupeamat ovat kohtuullisen mittaisia ja väkeä alueella vaihdetaan säännöllisesti. Tällä pyritään siihen, että ponnistelu jakautuu mahdollisimman tasaisesti ja siihen, että mahdollisimman moni pääsee kokemaan kaskenpolton mahdollisimman läheltä. Turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Työ tehdään viranomaisten kanssa yhteistyössä ja muun muassa palokunta kuuluu toimijoihin jo valmistelusta alkaen.

 

Lisätietoja

Lisätietoja antavat suoraan myös:

Antti Koskimäki - puh. 040 543 7118 ja

Pekka T. Rajala - puh. 040 534 4611